lunes, 27 de mayo de 2013

CANAPES VARIATS (II part)

Avui una mica de relax, seguim amb més canapés en aquest cas són calents o bé es fan al forn però es serveixen perfectament freds...




Els ingredients (per la primera fotografia) 
  • pasta de full
  • orenga
  • ou
  • olives verdes
La preparació:

Com que jo faig servir la pasta de full congelada de Hacendado, s'ha de treure una estoneta abans perque es posi amb la textura ideal per treballar-la, un cop està llesta l'estirem amb l'ajuda d'un corró i per a aquests canapés els tallem a quadrets amb la punta d'un ganivet, els pintem amb el rovell de l'ou i en uns quants hi espolvoregem orenga i sal i en els altres hi posem olives, els coloquem en una safata de forn a sobre d'un paper i ho enfornem amb el forn precalentat previament durant 8-10 minutets a 150º, aprox. controlem-ho perque es fa força ràpid.





Els ingredients (per la segona fotografia):

  • pasta de full
  • pernil dolç a talls finets
  • formatge emmental a talls finets
  • un sobre de formatge rallat (ex. el de tres formatges)
  • sobrasada
  • paté d'atun
  • ou
La preparació:
De la mateixa manera que abans hem de treure la pasta de full una estoneta abans de començar a treballar-la, en aquest cas quan la tenim a punt i l'estirem la punxem una miqueta amb una forquilla, agafem una fulla i per sobre hi posem el pernil dolç tallat ben finet i formatge emmental, després ho enrollem amb cura i ho pintem amb ou una mica, amb un ganivet fem talls ràpids i secs d'un dit de gruix aproximadament i els coloquem en una safata de forn a sobre d'un paper i ho enfornem amb el forn precalentat previament durant 8-10 minutets a 150º, aprox. En els segons es fan exactament igual però quan ja tenim la pasta estirada hi untem la sobrasada i hi espolvoregem els formatges rallats. Finalment per als de més a la dreta el que fem és que un cop tenim la pasta estirada la tallem per la meitat i en cada meitat untem en la meitat paté d'atun i ho dobleguem, així que ens en surten dues tires, les quals les tallem a trocets d'un o dos dits d'ample i per sobre els pintem amb ou i hi posem una mica d'orenga, després identicament com en tots els casos anteriors els  coloquem en una safata de forn a sobre d'un paper i ho enfornem amb el forn precalentat previament durant 8-10 minutets a 150º, aprox.

Hem de tenir en compte que si els anem fent un darrere l'altre el temps de cocció es va escurçant, ho anireu comprovant perque s'enrosseixen molt ràpid... jijiji...

BON PROFIT!!



2 comentarios:

  1. Hola Lourdes! Renoi quina recopilació de plats laboriosos que tens i això que acabes de començar ;) Fantàstic!! M'ho menjaria tot però a l'hora de posar-m'hi...em quedo amb aquests entrants!! Fan molt bona pinta i segur que son boníssims!! :)
    Una abraçada i ens anem seguint!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Dolors, la veritat es que m'encanta cuinar!! i ara m'he atrevit a recopilar-ho i posar-ho al blog! Una abraçada!

      Eliminar