lunes, 16 de noviembre de 2015

OLIVES ARBEQUINES // OLIVAS ARBEQUINAS

Aquesta època és temps per recollir les olives per fer oli, nosaltres però uns dies abans en recaptem unes quantes per fer-ne pots i avui us ensenyo les que he fet aquest any. Són realment fàcils de fer i el resultat és taaaaaant bo! Us animo a fer-ne si teniu la opció, aquest any potser ja serà tard, però penseu-hi l'any que vé!

Els amaniments van una mica sobre els gustos que tingueu, nosaltres per exemple l'any passat, en vam fer amb llorer i aquest any no les hem fet, no ens van acabar de fer el pes, i en les de llimona d'enguany a part de posar-hi bocinets de llimona també els hi hem posat una mica de suc. A mi, particularment de les que m'agraden mes són les d'orenga i al Sergi les de clau! La novetat d'aquest any? doncs us ho cregueu o no, les de farigola i romer i també les que hem fet amb bossetes de te verd.

No en fem massa quantitat de cada, preferim varietat que quantitat, així veiem les que més ens agraden.

Esta época es tiempo de recoger las aceitunas para hacer aceite, nosotros pero unos días antes recaptamos unas cuantas para hacerlas en bote y hoy os enseño las que hemos hecho este año. Son realmente fáciles de hacer y el resultado es taaaaaaan bueno! Os animo a hacerlas si tenéis opción de ello, tal vez para este año ya es tarde, pero pensad en ello para el año que viene.

Los aderezos van un poco sobre los gustos que tengáis, nosotros por ejemplo el año pasado hicimos unos botes con laurel y este año no los hemos hecho, no nos gustaron mucho, y en las de limón de este año, a parte de los trocitos de limón, les hemos puesto un poco de jugo. A mi particularmente de las que me gustan mas son las de orégano, y a Sergi las de clavo! La novedad de este año? pues os lo creáis o no, las de tomillo y romero y también las de bolsitas de te verde.

No hacemos demasiada cantidad de cada, preferimos variedad que cantidad, así vemos las que nos gustan.

Els ingredients:
 • Olives (aceitunas)
 • Aigua (agua)
 • Sal (sal)
 • amaniments al gust (aderezos al gusto):
  • orenga (orégano)
  • farigola (tomillo)
  • romer (romero)
  • te verd (té verde)
  • pebre negre en gra (pimienta negra en grano)
  • alls (ajos)
  • llimones (limones)
  • claus (clavos)
  • ...La preparació:

El primer que hem de fer és posar les olives en un recipient amb aigua i les deixem durant nou dies, durant els quals els hi anem canviant l'aigua.

Quan ja han passat els dies, en un bol preparem una mescla de 9 unitats d'aigua per 1 de sal, i ho removem fins que es disolgui del tot. Aleshores anem repartint les olives en els pots que tenim preparats, dins dels quals també hi posarem els amaniments que ens agradin, aquest any les hem fet: naturals (sense afegir res), amb orènga, amb grans de pebre negre, amb farigola, amb romer, amb claus, amb llimona...

Una vegada hi hem posat els amaniments, acabem d'omplir-los amb l'aigua i sal que teniem preparada. 

Així ja podem tapar els pots i ens hem d'esperar uns tres mesos per començar a menjar-les. Aquest any n'hem fet un pot que les olives estan partides, aquestes es poden menjar abans, no cal esperar tant.

Lo primero que tenemos que hacer es poner las olivas en un recipiente con agua, las dejamos durante nueve días, durante los cuales les vamos cambiando el agua.

Cuando ya han pasado los días, en un bol preparamos una mezcla de 9 unidades de agua por 1 de sal, y lo removemos hasta que se disuelva bien. Entonces vamos repartiendo las aceitunas en botes que tenemos preparados, dentro de los cuales también pondremos los aderezos que nos gusten, este año las hemos hecho: naturales (sin añadir nada), con orégano, con granos de pimienta negra, con tomillo, con romero, con clavos, con limón...

Una vez ya le hemos puesto los aderezos, acabamos de rellenarlos con el agua y sal que tenemos preparada.

Así que ya podemos tapar los botes y nos tendremos que esperar unso tres meses para empezar a comerlas. Este año hemos hecho un bote en el cual hemos puesto las aceitunas partidas, estas se podrán comer antes, no hará falta que nos esperemos.

amb orènga / con oregano

amb grans de pebre negre / con granos de pimienta negra

amb bossetes de te verd /con bolsitas de te verde

partides amb farigola /partidas con tomillo

amb farigola i romer // con tomillo y romero

3 comentarios:

 1. Umm con lo que me gustan!
  Yo las parto, ya sabes soy una cagaprisas jejeje
  Me apunto tus aliños!

  ResponderEliminar
 2. Jajaja... yo este año he partido un bote porque de las del año pasado sólo nos queda uno y no podría esperar tanto!

  ResponderEliminar
 3. Que hambre con lo que me gustan a mi las olivas!!!!

  ResponderEliminar