martes, 7 de enero de 2014

PATATES AMB COSTELLA / PATATAS CON COSTILLA

Aquest és un d'aquells plats que de tant en tant em venen molt de gust, fa hivern, amb l'escalfor, les patatetes, el suquet, .... és una variant dels fideus amb costella que ja us faré un altre dia, tot i que normalment els fideus els faig amb llonganissa i en canvi aquest que us porto avui si que el faig amb costilla, a veure que us sembla, ja em direu alguna cosa als comentaris!!

Este es uno de esos platos que de vez en cuando me vienen en ganas, hace invierno, calentito, las patatitas, el jugo... es una variante de los fideos con costilla que ya os haré otro día, aunque normalmente los fideos los hago con longaniza i en cambio este plato si que lo hago con costilla, a ver que os parece, ya me diréis algo en los comentarios!!

Els ingredients (4 pers.):
  • 300 g de costella de porc (costilla de cerdo)
  • 4 o 5 patates grans (patatas grandes)
  • 1 ceba (cebolla)
  • ½ pebrot verd (pimiento verde)
  • 4 tomàquets madurs (tomate maduro)
  • ½ fulla de llorer (hoja de laurel)
  • aigua (agua)
  • oli d’oliva, sal i pebre (aceite, sal i pimienta)


La preparació:

En primer lloc posem en una cassola i amb l'oli ben calent la costella i la sofregim fins que quedi ben rossa, prèvimament salpebrada, i la reservem. Es pela i pica la ceba ben fina i ratllem la polpa dels tomàquets (traieu-ne les llavors). Després tallem el pebrot a daus regulars i pelarem les patates i les farem a trossos regulars esqueixant-les. 

En primer lugar ponemos en una cazuela y con el aceite bien caliente freímos al costilla hasta que este dorada, previamente salpimentada y la reservamos. Se pela y pica la cebolla finita y rallamos la pula de los tomates (quitando las pepitas). Luego cortamos el pimiento a dados regulares y pelamos las patatas y las hacemos a trozos regulares rompiéndolas.

En la mateixa cassola i amb el mateix oli, sofregirem la ceba, a foc suau, fins que comenci a agafar color, aleshores hi afegirem el pebrot i continuem la cocció 5 minuts més i, per últim, hi incorporem el tomàquet ratllat, deixeu-ho coure tot uns 10 minuts més i afegirem la costella que teniem reservada. 

En la misma cazuela y con el mismo aceite, sofreímos la cebolla, a fuego suave, hasta que empiece a coger color, entonces añadimos el pimiento y continuamos la cocción 5 minutos mas, y por último le incorporamos el tomate rallado, lo dejamos cocer todo 10 minutos y añadimos la costilla que teníamos reservada.

En aquest moment posem a la cassola les patates tallades i la mitja fulla de llorer, cobriu-ho amb aigua bullent ( o si tenim caldo millor ), rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure a foc mig uns 15 minuts.

En este momento ponemos en la cazuela las patatas cortadas y la media hoja de laurel, cubriendo en mayor parte con agua hirviendo (si tenemos caldo mejor), lo rectificamos de sal y lo dejamos cocer a fuego medio unos 15 minutos.

BON PROFIT!!

QUE APROVECHE!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario