lunes, 4 de agosto de 2014

BACALLÀ GRATINAT AMB SALSA DE TOMAQUET // BACALAO GRATINADO CON SALSA DE TOMATE

El bacallà salat és probablement un dels peixos que més m'agraden, quan mengem fora de casa i en la carta veig un plat que porta bacallà em costa molt resistir-m'hi i en canvi a casa n'he cuinat de ben poques maneres. Així que em vaig proposar, fer una recepta una mica a la meva manera de bacallà com el pots trobar en molts restaurants.

El bacalao salado es probablemente uno de los pescados que mas me gustan, cuando lo comemos fuera de casa y en la carta veo un plato que es de bacalao me cuesta mucho resistir-me y en cambio en casa lo he cocinado de bien pocas maneras. Así que me propuse, hacer una receta un poco a mi manera de bacalao como lo puedes encontrar en muchos restaurantes.

Els ingredients (2pax):
  • 2 lloms de bacalla (lomos de bacalao)
  • maionesa (maionesa)
  • tomàquet natural triturat (tomate natural triturado)
  • alls (ajos)
  • ceba (cebolla)
  • farina, sal i oli  (harina, sal y aceite)


La preparació:
Posarem a dessalar els lloms de bacallà unes hores abans, si ho fem durant poc temps li canviarem l'aigua sovint (jo he de reconeixer que sóc de les que mes aviat els agrada un toc salat). Quan ens posem a preparar el plat, enfarinem el llom i el fregim, un cop té el color que ens agradi, no cal que estigui massa fet perque després l'hem d'enfornar, el traiem i el reservem. 

Pondremos a desalar los lomos de bacalao unas horas antes, si lo hacemos durante poco tiempo le cambiaremos el agua más veces (yo tengo que reconocer que soy de las que me gusta con un toque salado). Cuando nos ponemos a preparar el plato, enharinamos el lomo y lo freímos, una vez que tenga el color que nos guste, no hace falta que esté demasiado hecho porque luego tiene que ir al horno, lo sacamos y reservamos.

Mentre piquem molt finet la ceba i els alls i fem un sofregit a poc a poc, quan la ceba comença a estar transparent li afegim el tomàquet natural i deixem que es vagi fent lentament.

Mientras picamos muy fina la cebolla y los ajos y hacemos un sofrito poquito a poco, cuando la cebolla empieza a estar transparente le añadimos el tomate natural y dejamos que se haga lentamente.

Mentres preparem la maionesa (podem veure l'entrada aquí) i ja tindrem tots els ingredients per a poder muntar el plat i enfornar-lo. En uns cassoleta per al forn posem un llit amb el sofregit de tomàquet i a sobre hi posem el llom de bacallà i sobre d'aquest una bona cullerada o dues de maionesa. Ho enfornem a 160º fins que feiem que la maionesa va agafant un color torradet. Aleshores és quan ho podem servir!


Mientras preparamos la maionesa (podemos ver la entrada aquí) y ya tendremos todos los ingredientes para poder montar el plato y hornearlo. En una cazuelita para el horno ponemos un una cama con el sofrito de tomate y por encima le ponemos el lomo de bacalao y por encima de este una buena cucharada o dos de maionesa. Lo horneamos a 160º hasta que veamos que la maionesa va cogiendo un color tostadito. Entonces es cuando ya lo podemos servir!

No hay comentarios:

Publicar un comentario