miércoles, 26 de marzo de 2014

EL PASTÍS DELS MEUS 33 // EL PASTEL DE MIS 33

Aquest any per la celebració dels meus 33 amb la familia vaig fer un pastis diferent als que havia fet fins ara. Volia aprendre a fer pa de pessic, i vaig trobar una recepta en el web de Llepadits fa uns mesos que em feia tilin, així que hi va haver un dia que la vaig probar tal qual i em va quedar bona pero un pèl crua pel centre, així que amb el meu forn li feien falta uns minutets més.

El faig farcir amb una capa fínissima de xocolata negra per fondre i per sobre vaig preparar una buttercream de xocolata, com que també era la primera vegada, em vaig assessorar en el blog de Reposteando con Raquel.

El resultat final em va encantar i a la familia també, així que ja només va quedar bufar!!
Els ingredients:

Per al pa de pessic (para el bizcocho):
  • 6 ous (huevos)
  • 100gr de farina tipus Maizena (harina de maiz)
  • 50gr de farina de força (harina de fuerza)
  • 150grs de sucre (azúcar)
Per la buttercream (para la buttercream):
  • 110 gr de mantega sense sal (mantequilla sin sal)
  • 90 gr de sucre glass (azúcar glass)
  • 120 gr de xocolata decobertura (chocolate de cobertura) (si fem servir un altre xocolata, com xocolata amb llet o blanca, hem de posar-hi menys sucre // si se usa otro chocolate, como chocolate con leche o blanco, añadir menos azúcar)
La preparació:
Pel pa de pessic: Posem a escalfar el forn a 180º dalt i baix i després separem rovells de clares menys amb un ou que el deixem complet, en un bol posem els 5 rovells, 1 ou senser i 100 gr de sucre i ho batem bé, que quedi escumós. En un altre bol posem les 5 clares i batem a punt de neu. Quan ho tenim a mig batre afegim els 50 gr. de sucre i ho batem fins que quedi a punt de neu fort aleshores afegim les clares als rovells i per últim hi posem la farina tamisada.

Para el bizcocho: Ponemos a calentar el horno a 180º arriba i abajo y luego separamos las yemas de las claras menos en un huevo que lo dejamos entero, en un bol pondremos las 5 yemas, el huevo entero y 100grs de azúcar, lo batimos bien que quede espumoso. En otro bol ponemos las 5 claras y las batimos a punto de nieve. Cuando este a medio batir le añadimos los 50 grs de azúcar y lo batimos hsta que quede a punto de nieve fuerte, entonces añadimos las claras a las yemas y por último le añadimos la harina tamizada.


En cas que ho necessitem untem un motlle i després ho enfarinem (en en meu cas utilitzo el motlle Duo Sprinform de Lékué i no em cal). Aleshores aboquem el contingut i serà el moment de enfornar-ho però només per baix!! Ho deixem coure 30-35 minuts a 180º (ja sabeu que això depèn del forn, us aconsello que aneu vigilant i ho punxeu amb un escuradents, si aquest surt totalment sec és que ja està cuit.

En el caso que necesitemos untar el molde, lo hacemos y después lo enharinamos (en mi caso yo utilizo el molde Duo Sprinform de Lékué y no me hace falta). Entonces vertemos el contenido y será el momento de hornearlo pero solo por abajo!! Lo dejamos entre 30-35 minutos a 180º (ya sabéis que esto depende del horno, os aconsejo que vayáis vigilando y lo pinchéis con un palillo, si este sale totalmente seco es que ya esta cocido.


Quan estigui fred, ho desmotllem i ja el podrem decorar, amb sucre glass o en el meu cas li vaig donar un toc amb battercream de xocolata per sobre i per el centre simplement xocolata per postres desfeta (la que sobrava de fer la buttercream)

Cuando se enfríe lo desamoldamos y ya lo podemos decorar, con azúcar glass o en mi caso le di un toque con buttercream de chocolate por encima y en el centro simplemente chocolate para postres deshecha (la que sobraba de hacer la buttercream)Per la buttercream de xocolata: Posem la mantega a temperatura ambient en un bol, és molt important que estigui més o menys tova, però ull, no fosa, lo ideal es treure-la varies hores de la nevera abans de fer-la servir. La batem amb les varilles, durant uns quatre minutets, i anem afegint el sucre glass a poc a poc sense deixar de batre, fins que tinguem una mescla suau i homogènia. Fonem la xocolata al microones (vigilant que no es cremi), quan estigui tebi, l'afegim a la mescla anterior i ho batem una mica més. Ho posem a la màniga pastelera i a escampar i decorar! Com veieu jo ho vaig posar pels costats i a sobre uns quants lacasitos per donar color i per sobre ho vaig escampar i amb l'espatula d'ones li vaig donar el toc.

Para la buttercream de chocolate: Ponemos la mantequilla a temperatura ambiente en un bol, es muy importante que esté más o menos blanda, pero ojo, no derretirla, lo ideal es sacarla varias horas de la nevera antes de usarla. La batimos con la batidora con el accesorio de varillas de montar, durante unos cuatro minutos, vamos añadiendo el azúcar glass poco a poco sin dejar de batir hasta que tengamos una mezcla suave y homogénea. Derretimos el chocolate en el microondas (vigilando que no se queme), cuando esté tibio, lo añadimos a la mezcla anterior y batimos un poco más. Lo introducimos e la manga pastelera, ¡y a decorar!. Como veis yo lo puse por los lados y por encima unos cuantos lacasitos para dar color y por encima lo escampé y con la espátula de ondas le dí el toque.

BON PROFIT!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario