viernes, 26 de septiembre de 2014

CALAMARS FARCITS // CALAMARES RELLENOS

L'altre dia a la cooperativa de Cambrils a la part de la cofradía de pescadors, tenien uns calamars que feien una pinta espectacular, no me'n vaig poder estar de comprar-ne! Amb un vaig fer un arròs que veureu en els propers dies i els altres els vaig farcir, a veure què us semblen!

El otro día en la cooperativa de Cambrils en la parte de la cofradía de pescadores, tenían unos calamares que hacían una pinta espectacular, no me pude resistir a comprar! Con unos hice un arroz que veréis los próximos días y los otros los rellené, a ver que os parecen!

Els ingredients:
  • 2 calamars generosos (calamares grandecitos)
  • 2 pams de llonganissa (longaniza)
  • 1 ou dur (huevo duro)
  • 1 ceba (cebolla)
  • 1/2 got de vi blanc (vino blanco)
  • pebre vermell dolç (pimentón dulce)
  • 70 grs de tomàquet triturat (tomate triturado)
  • 3 ametlles picades (almendras picadas)
  • 1 bri de safrà (azafran)
  • 1 galeta maria (galleta maria)
  • julivert (perejil)
  • oli i sal (aceite y sal)

La Preparació:

Tallem la meitat de la ceba i la sofregim una mica, seguidament hi incorporem la carn de la llonganissa, els tentacles del calamar tallats petitets, l'ou trocejat. Tot seguit farcim els calamars, els passem per la paella i els reservem.

Cortamos la mitad de la cebolla y la sofreímos un poco, seguidamente le incorporamos la carne de la longaniza, los tentáculos del calamar cortados pequeñitos, el huevo troceado. A continuación rellenamos los calamares, los pasamos por la sartén y los reservamos.

A la mateixa paella farem la salseta. Ofegarem la resta de la ceba fins que afagi color. En aquest moment li abocarem el vi i el deixem reduir. Seguidament li afegim el tomàquet i ho coem uns 10 minuts, si ens queda massa espessa li podem afegir aigua (això al gust de cadascú). Si ho hem de rectificar de sal i pebre ho farem abans de posar-hi l'aigua. Ho tapem i que cogui 20 minuts, ull! Quan en faltin 5, li tirem la picada (que haurem fet amb les ametlles, el safrà, la galeta maria, el julivert i una mica de sal).

En la misma sartén haremos la salsa. Rehogaremos el resto de la cebolla hasta que coja color. En este momento le incorporaremos el vino y lo dejaremos reducir. Seguidamente le añadiremos el tomate y lo coceremos unos 10 minutos, si nos queda demasiado espesa le podemos añadir agua (esto al gusto de cadauno). Si lo tenemos que rectificar de sal y pimienta lo haremos antes de poner agua. Lo tapamos y que se cocine 20 minutos, ojo!! cuando falten 5 le añadimos la picada (que hemos hecho con las almendras, el azafrán, la galleta maría, el perejil i un poco de sal).


Tot seguit posem els calamars per escalfar-ho tot junt. S'ha d'escalfar al moment de servir.

Seguidamente le añadiremos los calamares para calentar-lo todo junto. Se calienta en el momento de servir.

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