viernes, 28 de agosto de 2015

SUSHI

Tenia moltes, moltes ganes de fer sushi i en la setmana del Japó de Lidl en vaig tenir la ocasió perfecta! Vaig anar-hi i vaig arrassar, vaig comprar un pack que ja porta tot l'imprescindible per fer-ne, però a més a més, vaig comprar l'arrocera i productes extra (més arros, algues, nodles, sèsam, olis, vinagre d'arròs, llet de coco, etc...).

Tenía muchas, muchas, muchas ganas de hacer sushi y en la semana del Japón en Lidl tuve la ocasión perfecta! Fuí y arrassé, compré un pack que ya lleva todo lo imprescindible para hacerlo, pero además, me compré la arrocera y productos extra (más arroz, algas, nodles, sésamo, aceites, vinagre de arroz, leche de coco, etc...)

L'experiència totalment satisfactòria, tot i que veureu que els nostres maquis no són els mundialment coneguts de salmó i de tonyina fresca crua... jujuju...

La experiencia totalmente satisfactoria, aunque ya veréis que nuestros maquis no son los mundialmente conocidos de salmón y atún freco crudo... jujuju...


Els ingredients:

  • 250 grs d'arròs (arroz)
  • 30ml de vinagre d'arròs (vinagre de arroz)
  • 2 cullerades de sucre (cucharadas de azúcar)
  • 4 algues nori (algas nori)
  • calamars a la romana (calamares a la romana)
  • atún (atun)
  • palets de surimi (palitos de surimi)
  • pastanaga (zanahoria)
  • salsa de soja o per sushi (salsa de soja o para sushi)

La preparació:

Incorporem l'arròs a l'arrocera en la següent proporció, 1 got mesurador d'arròs x 2 gots d'aigua. Conectem l'arrocera i esperem. Per cuinar sense l'arrocera trobarem força receptes per internet amb la tècnica a seguir.

Incorporamos el arroz en la arrocera en la siguiente proporción, 1 vaso medidor de arroz x 2 vasos medidores de agua. Conectamos la arrocera y esperamos. Para cocinar sin arrocera encontramos bastantes recetas por internet con la técnica a seguir.

Mentre podem preparar els interiors, en el nostre cas, fregir 3 o 4 calamars a la romana, donar un bull a les gambes i pelar i tallar la pastanaga a tires.

Mientras podemos preparar los interiores, en nuestro caso, freír 3 o 4 calamares a la romana, dar un hervor a las gambas y pelar y cortar la zanahoria en tiras.

Un cop l'arròs està cuit, el  posem a sobre d'una safata i l'airegem per que es refredi, li incorporem el vinagre d'arros i la sucre.

Una vez el arroz está cocido, lo ponemos sobre una bandeja y lo aireamos para que se enfríe, le incorporamos el vinagre de arroz y el azúcar.



Aleshores a sobre de l'estoreta li posem l'alga nori i amb els dits lleugerament humits anem repartint homogèniament l'arròs per sobre, sense acabar d'omplir l'alga. Per sobre hi posem per exemple gambes cuintes i tires de pastanaga, un altre amb atun en conserva, un altre amb tires de calamar a la romana i un altre amb palets de surimi. Seguidament i ajudant-nos de l'estoreta li donem la forma cilíndrica al maki.

Entonces encima de la alfombrilla colocamos el alga nori y con los dedos ligeramente húmedos, vamos repartiendo homogéneamente el arroz por encima, sin terminar de cubrir el alga. Por encima ponemos por ejemplo, dos gambas cocidas y tiras de zanahoria, otra con atún de conserva, otro con las tiras de calamar a la romana y otro con palitos de surimi. Seguidamente y ayudándonos de la alfombrilla le damos forma cilíndrica al maki.


Al final l'únic que ens queda per fer es tallar els cilindres a unitats d'aproximadament un dit i mig d'ample. Els acompanyem d'un bol amb salsa per sushi (soja, o soja combinada amb altres).

Al final lo único que nos queda es cortar los cilindros a unidades aproximadamente de un dedo y medio de ancho. Los acompañamos de un bol con salsa para sushi (soja, o soja combinada con otras).

No hay comentarios:

Publicar un comentario