lunes, 12 de mayo de 2014

CONCURS DE FAVES: QUICHE DE FAVES AMB FORMATGE BLAU // QUICHE DE HABAS CON QUESO AZUL

Avui us porto una entrada una mica especial, us presento el plat que he portat al concurs de cuinar faves de les Jornades Faves a Munts que organitzava l'ajuntament de Montbrió. Durant la fira del Tastaverd de Riudecanyes, en l'estand de l'ajuntament de Montbrió presentaven les jornades i em vaig començar a animar.

Hoy os enseño una entrada un poco especial, os presetno el plato que he llevado al concurso de cocinar con habas de las Jornadas de Habas que organizaba el ayuntamiento de Montbrió. Durante la feria del Tastaverd en Riudecanyes, en el estand del ayuntamiento de Montbrió presentavan las jornadas y me empecé a animar.Volia buscar una recepta que fós diferent, ja que sempre he associat les faves a estofats o a amanides... (us he de confessar que les faves no m'agraden i els meus pares i els meus sogres van fer de conillets d'indies...). Vaig tenir el flash de fer una quiche (com les que es fan normalment de verdures) però amb algun ingredient que li dongués un toc diferent i per això vaig pensar amb el formatge blau. A les proves ho vaig fer amb i sense formatge blau, però els catadors van estat tots d'acord amb què havia de ser el del formatge blau.

Quería una receta que fuera diferente, ya que siempre he asociado las habas a estofados o a ensaladas... (os tengo que confesar que las habas no me gustan y mis padres y mis suegros fueron los conejitos de indias...). Tuve el flash de hacer una quiche  (como las que se hacer normalmente de verduras) pero con algún ingrediente que le diera un toque distinto, y por eso pensé en el queso azul. En las pruebas lo hice con y sin queso azul, pero los catadores estuvieron de acuerdo que tenía que ser la del queso azul.

Els ingredients:
 • 250 grs de faves fresques de Montbrió (habas frescas)
 • 1 làmina de massa brisa (pasta brisa)
 • 1 ceba gran (cebolla)
 • 1 brick de nata per cuinar (nata para cocinar)
 • 2 ous (huevos)
 • 140 grs de formatge gouda (queso gouda)
 • sal, pebre i nou moscada (sal, pimienta y nuez moscada)

La preparació


En primer lloc piquem la ceba ben petitoneta i la posem a sofregir a la paella amb un polsim de sal a poc a poc per tal que arribi a caramelitzar.

En primer lugar picamos la cebolla pequeñita y la ponemos a sofreir en una sarten con una pizca de sal poquito a poco para que llegué a caramelizar.

Mentres estenem la massa una mica amb el corró i la posem a sobre del motlle aprentant-la be per tots els racons. Seguidament la punxem amb una forquilla o bé la omplim de cigrons (jo en tinc uns que ja només serveixen per això!) i l'enfornem (haurem preescalfat el forn previament) per tal de coure-la, uns 10-12 minuts.

Mientras extendemos la masa un poco con el rodillo y la ponemos encima del molde apretándola bien en todas las esquinas. Seguidamente la pinchamos con el tenedor o bien la llenamos de garbanzos (yo tengo unos que solo sirven para eso!) i la horneamos (tenemos que precalentar el horno previamente) para cocerla unos 10-12 minutos.

Quan la ceba estigui transparent i comença a enrossir hi incorporarem les faves per tal que es coguin una mica i la ceba s'acabi de fer. Aleshores en un bol hi posem els ous, el brick de nata, i també rallem el formatge i li incorporem, ho remenem tot ben bé i li posem un polsim de nou moscada, pebre acabat de moldre i una mica de sal.

Cuando la cebolla esté transparente y empieza a oscurecerse le incorporamos las habas para que se cuezan un poco y la cebolla termine de hacerse. Entonces en un bol ponemos los huevos, el brick de nata, y también rallamos el queso y lo incorporamos, lo mezclamos todo bien bien y ponemos un pizquito de nuez moscada, pimienta recién molida y sal.

Un cop ho tenim tot, damunt de la base i estenem les fabes amb la ceba i per sobre hi posem la mescla que tenim preparada al bol cobrint-ho tot. Finalment per sobre hi posem uns bocinets de formatge blau i ho enfornem entre 15-20 minuts per tal que cualli tot.

Una vez lo tenemos todo, encima de la base la cubrimos con las habas y la cebolla y por encima la mezcla que hemos preparado en el bol para cubrirlo todo. Finalmente por encima ponemos unos trocitos de queso azul y lo horneamos entre 15-20 minutos para que cuaje todo.

BON PROFIT!

A continuació us ensenyo la resta de plats cuinats amb la fava com a ingredient principal que es presentaven al concurs, hi havia tres premis i els plats premiats van ser: el nº2 a la millor recepta tradicional, el nº3 a millor presentació i el nº11 el més original). El jurat estava composat per 4 persones, la Núria Guillen (dietista de l'Hospital Sant Joan de Reus), el Felipe Herrera (fisioterapeuta i dietista), el Rafel (cuiner jubilat i propietari del que va ser La torre dels cavallers) i el Gabriel Molero (que va estudiar a l'escola d'Hosteleria i Turisme i havia treballat en restauració). 

A continuación os enseño el resto de platos cocinados con las habas como ingrediente principal que se presentaban al concurso, había tres premios y los platos premiados fueron: el nº2 a la mejor receta tradicional, el nº3 a la mejor presentación y el nº11 el más original). El jurado estaba compuesto por 4 personas, Núria Guillén (dietista en el Hospital Sant Joan de Reus), Felipe Herrera (fisioterapeuta i dietista), Rafael (cocinero jubilado y propietario del que fue La torre dels cavallers) y Gabriel Molero (ex estudiante de la escuela de Hosteleria y Turismo i ex trabajador de restauración)

Enhorabona als guanyadors, a tots els participants i a l'ajuntament de Montbrió per la iniciativa!

Enhorabuena a los ganadores, a todos los participantes y al ayuntamiento de Montbrió por la iniciativa!2 comentarios:

 1. Doncs el teu també es molt xulo!!! no sabia que n'hi tenies uns quants!!!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Moltes gràcies, de fet aquest de cuina es el pioner, i pel tema de costura vaig començar amb el Jo Aprenc aCosir però ara ho he migrat tot a Punts de Colors per tal d'unificar-ho una mica!

   Eliminar