sábado, 28 de diciembre de 2013

MENÚ DEL DINAR DE "LA NIT DE NADAL" / MENÚ DE LA COMIDA DE LA NOCHEBUENA

Des de fa uns tres anys, amb el Sergi, el meu marit ens vam apoderar del sopar de la nit de nadal, és a dir, aquest dia ajuntariem a tota la familia a casa nostra per fer cagar el tió i fer un soparet, que fós el preludi de les festes que després anem de convidats tots i cadascun dels dies festius que vénen per endavant. Amb la meva familia la nit de nadal sempre l'hem celebrat i molt, el tió continua arribant any rere any, nadal rere nadal tot i que nosaltres ja estem crescudets i no el feiem cagar, sinó que posavem els regals a sota de l'arbre.

Desde hace unos tres años, con Sergi, mi marido, nos apoderamos de la cena de nochebuena , es decir, este día juntamos a toda la familia en nuestra casa, para hacer cagar el tió y hacer una cenita, que es el preludio de las fiestas que después vamos de invitados todos y cada uno de los días festivos que vienen por delante. Con mi familia la  nochebuena siempre la hemos celebrado y mucho, el tió sigue llegando año tras año, navidad tras navidad aunque nosotros ya estamos creciditos y no lo hacíamos cagar, sino que poníamos los regalos en el árbol.

Doncs avui us ensenyaré el menú que els he preparat que a sobre com que el Sergi anava de nit, doncs ho hem adaptat i hem fet dinar de nit de nadal i ja hem fet cagar el tió, que per cert a l'Àfrica no li ha fet cap mena de gràcia que li haguéssim de pegar, porta masses dies cuidant-lo i donant-li menjar i ara li deu haver sabut greu pegar-li; tot i que està super contenta amb els regals. Per cert, aquí teniu una part dels meus paquetets amb les etiquetes que va dissenyar la Laura Masdéu del Blog de Coses.

Pues hoy os enseñaré el menú que les he preparado, y que encima Sergi trabajaba de noche, así que nos hemos adaptado y hemos hecho una comida de nochebuena jiji  y ya hemos hecho cagar el tió, que por cierto a Àfrica no le ha hecho ninguna gracia que le tuviéramos que pegar, ha estado demasiados días cuidándolo y dándole comida y ahora le sabe mal pegarle; aunque está super contenta con los regalos. Por cierto aquí tenéis parte de mis paquetes con las etiquetas que diseñó Laura Masdéu del Blog de Coses.


Així doncs, després de uns quants dies de pensar com fer-ho, què fer, ja que m'agrada variar, i que els meus convidats, en aquest cas la familia propera, no repeteixin d'altres menjars familiars que hem fet aquí a casa, de fet amb l'únic que he repetit ha estat en els postres, que he fet un tronc de nadal, no sé si es convertirà en tradició o no, però si més no és un tipus de postre que m'agrada fer i així no mengem turrons que bastants dies de reunions familiars al voltant de taules ens esperen!

Así pues, despues de unos cuantos días pensando como hacerlo, que hacer, puesto que me gusta variar, y que mis invitados , en esta caso la familia próxima, no repitan de otras comidas familiares que hemos hecho aquí en casa, de hecho en lo único que repito es en los postres, puesto que he hecho un tronco de navidad, no se si se convertirá en una tradición o no, pero es un estilo de postre que me gusta hacer i así no comemos turrones, que bastantes días de reuniones familiares alrededor de una mesa nos esperan!

En primer lloc, en la secció d'entrants hi ha hagut una sèrie de plats, alguns més típics que altres:

En primer logar, en la sección de entrantes ha habido una serie de platos, algunos más tipicos que otros:


Torradetes amb olivada d'arbequines, 
tartaletes amb mescla de maionesa i palets de surimi
 i unes torradetes per untar-hi foie

Tostadas con olivada de arbequina, 
tartaletas con mezcla de palitos de surimi y mayonesa
i unas tostadas para foie.


 Pop a la gallega

Pulpo a la gallega

 Espàrrecs amb pernil dolç i maionesa

Espárragos con jamín dulce y mayonesa


Carpaccio de bacallà sobre un llit de tomàquet natural i oli d'oliva 

Carpaccio de bacalao sobre una cama de tomate natural y aceite de oliva


Torradetes amb pernil salat i ous de guatlla

Tostadas con jamón y huevos de codorniz


De segon vaig fer un plat que ja us he presentat en el blog, el llom a la cassola, però aquesta vegada en vaig fer 45 talls!!! i la salsa la baix triturar, d'aquesta manera quedava més fineta.

De segundo hice un plato que ya os he presentado en el blog, el lomo a la cazuela, pero esta vez hice 45 rebanadas!! y la salsa la trituré, de esta forma quedaba más finita.


Tot plegat va agradar molt i res, una altra festa passada.... la propera que em toca cuinar serà per fi d'any amb la colla... encara tinc per decidir el menú!

Todo gustó mucho y ala otra fiesta pasada... la proxima que me toca cocina será para fin de año con los amigos... aún tengo que decidir el menú!

2 comentarios:

 1. Hola, acabo de descubrir tu blog a través de la página Blogscocina, me gustan tus reecetas y me hago seguidora. Si quieres puedes pasarte por el mío, es de repostería, espero que te guste.

  Un abrazo y feliz año nuevo...!

  *Pilar*

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hola Pilar!! Bienvenida a mi casa/blog!! me he dado una vuelta por tu blog y también me quedo en ella!! nos vamos siguiendo por aquí!

   Eliminar