lunes, 15 de abril de 2013

PATATES FARCIDES // PATATAS RELLENAS

Avui és una d'aquelles receptes que pots personalitzar-la de moltes maneres que segur que queda bé, de vegades no sabem ben bé que fer i amb les quatre coses que tenim a la nevera fem un plat molt digne i boníssim.

Hoy es una de esas recetas que se pueden personalizar de muchas formas, que seguro que queda bien, a veces no sabemos bien que hacer y con las cuatro cosas que tenemos en la nevera hacemos un plato digno y bueno.


Els ingredients (per dues persones):
  • 2 patates grans (patatas grandes)
  • 200 grs de carn picada (mixta, meitat porc meitat vedella) (carne picada mixta)
  • 125 grs. de xampinyons (champiñones)
  • 1/2 ceba (cebolla)
  • 1 pebrot verd petit (tipus italià) (pimiento verde pequeño)
  • 4 cullerades de tomàquet natural (tomate natural)
  • sal, oli i pebre (sal, aceite y pimienta)
  • formatge per gratinar  (queso para gratinar)

La preparació:

Posarem a precalentar el forn a 180º. Aleshores agafarem les patates i les posarem al microones 4 o 5 minuts en funció del tamany de la patata, quan estiguin tovetes (ho comprovem punxant- les amb un escuradents, les tallarem en dues mitats per la part més llarga  i les buidarem, reservarem tant la polpa de la patata com les meitats buides. Mentrestant netejem els xampinyons i els piquem i reservem, tallem la ceba molt fineta i la posem en una paella gran amb sal i oli i la sofregim 5 min. hi afegim el pebrot verd també tallat petitet i ho fregim 5 min. més. Seguidament hi posem els xampinyons trossejats i ho tindrem 10 min. més al foc. Després hi posarem la carn picada i anirem remenant per tal que la carn es separi bé  i hi afegirem una mica més de sal i ho fregirem tot junt uns 10 min. més o bé fins que la carn perdi el color de crua. Finalment afegirem a aquesta preparació el buidat de les patates i hi posarem el tomàquet, i així tot junt ho courem 5 minuts més.

Pondremos a precalentar el horno a 180º. Entonces cogeremos las patatas y las pondremos en el microondas 4 o 5 minutos en función del tamaño de la patata, cuando estén blancas (lo comprobamos pinchándolas con un palillo, las cortamos en dos mitades por la parte más larga y las vaciamos, reservaremos tanto el interior como las mitades vacías. Mientras limpiamos los champiñones y los picamos y reservamos, cortamos la cebolla finita y la ponemos en una sartén grande con sal y aceite y la sofreímos 5 min, le añadimos el pimiento verde también cortado finito y lo freímos 5 minutos más. Seguidamente le añadimos los champiñones troceados y lo tendremos 10 minutos mas al fuego. Después añadiremos la carne picada y iremos removiendo para que la carne se vaya separando y rectificaremos de sal. Cocemos el conjunto hasta que la carne esté hecha. Finalmente juntaremos a esta preparación el resto de patatas de vaciarlas y el tomate y lo cocemos todo 5 minutos.

Finalment s'hi afegeix sal i pebre i es reomplen les patates, i per sobre hi espolvorejem el formatge rallat per gratinar i ho posem al forn 10 min. a 120º mentres que els últims 4 minuts es posa el grill perque es gratinin per sobre.


Finalmente añadimos sal y pimienta y se rellenan las patatas, y por encima le espolvoreamos el queso rayado para gratinar y lo horneamos 10 minutos a 120º mientras que los últimos 4 minutos le ponemos el gril para que se gratinen por encima.

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario