jueves, 24 de marzo de 2016

MONA D'OU // MONA DE HUEVO

I els dies van passant i ja és Setmana Santa... i el passat dia 18 vaig anar a la delegació Thermomix a Tarragona a fer un taller de mones, així que ara toca practicar-les a casa, he començat per fer la típica, la de tota la vida, la Mona d'ou. La veritat és que vaig quedar al·lucinada, però és que els meus pares i els meus sogres també van quedar encantats, la massa queda molt suau i esponjós...

Y los días van pasando y ya es Semana Santa... el pasado día 18 fuí a la delegación de Thermomix en Tarragona a hacer un taller de monas, así que toca practicarlas ahora en casa, he empezado por la típica, la de toda la vida, la Mona de huevo. La verdad es que me quedé alucinada, pero és que mis suegros y mis padres también quedaron encantados, la masa queda muy suave y esponjoso... 


Els ingredients:
  • 240 grs de llet (leche)
  • 120 grs d'oli de girasol (aceite de girasol)
  • 2 ous (huevos)
  • 110 grs de sucre (azúcar)
  • 70 grs de llevadura fresca (levadura fresca)
  • 600 grs de farina de força (harina de fuerza)
  • 1 ou batut per pintar (huevo batido para pintar)
  • 1 o 2 ous cuits per decorar (huevos cocidos para decorar)

La preparación:

Per començar posem la llet, l'oli, el sucre, els ous i la llevadura en el got i ho mesclem 10 seg / vel 4, afegim la farina i ho mesclem 15 seg / vel 6. Aleshores programem 3 min / vel espiga.

Deixem la massa dins del got tapat amb un drap perquè estigui mes calentet i ens esperem fins que la massa dobli el volum.

Para empezar pondremos la leche, el aceite, el azúcar, los huevos y la levadura en el vaso y lo mezclamos 10 seg / vel 4, añadimos la harina y lo mezclamos 15 seg / vel 6. Entonces programamos 3 min / vel espiga.

Dejamos la masa dentro del vaso tapado con un trapo para que esté mas calentito y nos esperamos hasta que la masa doble su volumen.Quan vegem que la massa sobresurt del got, la baixem amb l'ajuda de l'espàtula i programem 2 min / vel espiga.

Cuando veamos que la masa sobresale del vaso, la bajamos con la ayuda de la espátula y programamos 2 min / vel espiga.


Traiem la massa del got i la posem a sobre de l'encimera amb una mica de farina, i li donarem la forma desitjada, com veureu amb aquesta quantitat em van sortir dos roscos maquets i una bola que la meva peque, després de la seva ajuda, va decorar amb xocolata ja que se la va fer seva...

Colocarem la nostra massa amb la forma desitjada, a sobre de la safata del forn, en la qual hi haurem posat paper de forn, aleshores la pintem amb ou i li posem els ous bullits i deixem que torni a pujar.

Sacamos la masa del vaso y la ponemos encima de la encimera con un poco de harina, y le daremos la forma deseada, como veréis con esta cantidad me salieron dos roscos grandecitos y una bola que mi peque, después de su ayuda, decoró con chocolate  ya que se la hizo suya...

Colocaremos nuestra masa con la forma deseada, encima de la bandeja de horno, en la cual le habremos puesto un papel de horno, entonces la pintamos con huevo y le ponemos los huevos hervidos y dejamos que vuelva a subir.


Escalfem el forn a 200º i ho enfornem fins que  la vegem amb un color dauradet que seran uns 10 minuts aproximadament.

Calentamos el horno a 200ª y lo metemos dentro hasta que la veamos de un color doradito que seránn unos 10 minutos aproximadamente.


No hay comentarios:

Publicar un comentario