Els
ingredients (per 30 canalons aprox):
- 1/4 de gallina
- 1/4 de cap de llom
- 1/4 de vedella
- 1 culana blanca
- 5 alls
- 2 cebes
- 1 tomàquet
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre
- conyac
- plaques de canalons
La
preparació:
En una cassola hi rostim la gallina en
un primer moment i quan aquesta està rossa i afegim la resta de la
carn i seguidament la resta d'ingredients, els alls, les cebes, el
tomàquet, la fulla de llorer i el conyac i ho deixem tranquil·let a
foc lent durant aproximadament 1h i mitja i serà aleshores quan hi
afegirem la culana blanca (ho fem així perque aquesta ja esta cuita
i no necessita estar tota l'estona al foc), i ho deixarem tot igual
al foc durant 30 minutets més, així que en total hi haurà estat un
parell d'hores.
Ho deixarem refredar una mica i
seguidament agafem la carn i la passem per la picadora, jo en faig
servir una de manual (la podeu veure a les fotos) igualment també hi
poso una part de la ceba que queda al rostit ja que també farà que
quedi més meloseta la preparació i aquesta la posem en una safata
on hi incorporarem una mica de beixamel perquè això també ajudarà
a que sigui melós. Deixarem reposar la preparació a la nevera.
L'endemà serà quan farem els
canalons, com que sóc primerenca en aquestes receptes, faig servir
pasta de canaló precuinada, aquella que només cal posar en remull
amb aigua calenta 10 minutets ja que les plaques ordinàries se
m'enganxen i se'm trenquen. Així que a poc a poc anem farcint els
canalons, i és quan els vaig col·locant en tuppers per congelar-ne una
part....
i la resta els col·loco en una safata de forn, els quals els hi
posarem beixamel per sobre i formatge rallat per gratinar i cap al
forn.
Espero que us agradin i que us animeu
a fer-los, no són tan difícils de fer!!
BON PROFIT!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario