Avui una mica de relax, seguim amb més canapés en aquest cas són calents o bé es fan al forn però es serveixen perfectament freds...
Els ingredients (per la primera fotografia)
- pasta de full
- orenga
- ou
- olives verdes
La preparació:
Com que jo faig servir la pasta de full congelada de Hacendado, s'ha de treure una estoneta abans perque es posi amb la textura ideal per treballar-la, un cop està llesta l'estirem amb l'ajuda d'un corró i per a aquests canapés els tallem a quadrets amb la punta d'un ganivet, els pintem amb el rovell de l'ou i en uns quants hi espolvoregem orenga i sal i en els altres hi posem olives, els coloquem en una safata de forn a sobre d'un paper i ho enfornem amb el forn precalentat previament durant 8-10 minutets a 150º, aprox. controlem-ho perque es fa força ràpid.
Els ingredients (per la segona fotografia):
- pasta de full
- pernil dolç a talls finets
- formatge emmental a talls finets
- un sobre de formatge rallat (ex. el de tres formatges)
- sobrasada
- paté d'atun
- ou
La preparació:
De la mateixa manera que abans hem de treure la pasta de full una estoneta abans de començar a treballar-la, en aquest cas quan la tenim a punt i l'estirem la punxem una miqueta amb una forquilla, agafem una fulla i per sobre hi posem el pernil dolç tallat ben finet i formatge emmental, després ho enrollem amb cura i ho pintem amb ou una mica, amb un ganivet fem talls ràpids i secs d'un dit de gruix aproximadament i els coloquem en una safata de forn a sobre d'un paper i ho enfornem amb el forn precalentat previament durant 8-10 minutets a 150º, aprox. En els segons es fan exactament igual però quan ja tenim la pasta estirada hi untem la sobrasada i hi espolvoregem els formatges rallats. Finalment per als de més a la dreta el que fem és que un cop tenim la pasta estirada la tallem per la meitat i en cada meitat untem en la meitat paté d'atun i ho dobleguem, així que ens en surten dues tires, les quals les tallem a trocets d'un o dos dits d'ample i per sobre els pintem amb ou i hi posem una mica d'orenga, després identicament com en tots els casos anteriors els coloquem en una safata de forn a sobre d'un paper i ho enfornem amb el forn precalentat previament durant 8-10 minutets a 150º, aprox.
Hem de tenir en compte que si els anem fent un darrere l'altre el temps de cocció es va escurçant, ho anireu comprovant perque s'enrosseixen molt ràpid... jijiji...
BON PROFIT!!
Hola Lourdes! Renoi quina recopilació de plats laboriosos que tens i això que acabes de començar ;) Fantàstic!! M'ho menjaria tot però a l'hora de posar-m'hi...em quedo amb aquests entrants!! Fan molt bona pinta i segur que son boníssims!! :)
ResponderEliminarUna abraçada i ens anem seguint!!
Moltes gràcies Dolors, la veritat es que m'encanta cuinar!! i ara m'he atrevit a recopilar-ho i posar-ho al blog! Una abraçada!
Eliminar