Tenia moltes ganes de provar coses noves, resulta que jo i els espinacs no sóm gens amics tret de en cru amb les amanides, però un dia que vam sortir i vam dinar de menú, a l'escollir canalons de primer, n'hi havia dos de carn i un d'espinacs i la meva sorpresa va ser que em van agradar!!
Aleshores vaig començar a mirar per internet tipus de receptes de canalons d'espinacs i agafant una mica d'aquí i una mica d'allà em vaig posar mans a l'obra i aquí teniu el resultat.
Els ingredients (18 uds):
- 18 plaques de canalons
- 500 grs d'espinacs nets i trocejats
- 300 grs de gambes pelades
- 2 alls
- pinyons
- 100 cc de crema de llet
- sal, sucre
- pebre negre
- beixamel
La preparació:
Per a fer el farcit en primer lloc, es couen al vapor els espinacs durant 6-8 minuts, amb l'olla tapada, un cop fets, els escorrem i els reservem.
En una paella amb oli saltejem les gambes pelades que previament haurem trocejat i les reservarem. En la mateixa paella hi posarem els alls picats i un minutet després hi afegirem els espinacs ben escorreguts, salpebrats i també hi espolvorejarem una mica de sucre i ho deixem tot junt uns 8 minutets al foc.
Hi afegim els pinyons i les gambes que hem reservat, ho barrejem bé i hi afegim la crema de llet, es deixa coure durant 5 minuts i ho rectifiquem de sal. Posem tot el contingut de la paella en un escorredor i amb una cullera ho apretem perque els espinacs treguin el suc que puguin tenir, aquest suquet el guardarem per després.
Preparem les plaques, bé siguin les que es bullen tradicionalment o bé les que tenim en remull amb aigua calenta.
Preparem la beixamel, en aquest cas a la preparació tradicional hi afegirem el suquet que haura desprès la preparació del farcit.
S'estenen les plaques dels canalons a sobre d'un drap de cotó, es van farcint les plaques amb la massa d'espinacs, s'enrollen i es col·loquen en una safata en la que hi haurem posat una cullerada de la beixamel perfumada; un cop col·locats, es cobreixen amb la beixamel, formatge rallat i es gratinen al forn.
BON PROFIT!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario