miércoles, 30 de octubre de 2013

RACONET DE COSTURA

Avui us porto una entrada ben diferent, no es pas de cuina, sinó de costura. Els que em coneixeu ja sabeu que fa menys d'un any que m'he endinsat en aquest món fabulós del fil i l'agulla tot i que la màquina de cosir fa uns tres anys que la tinc, me la vaig anar a comprar un diumenge al Lidl amb un rampell d'aquells que m'agafen de tant en tant de compra compulsiva!! jijijii.... I que contenta que estic ara d'ella!! Va genial i és molt completeta per les coses que faig de moment.

Us vull ensenyar cosetes que he anat fent tant jo soleta a casa com a Cosetes de Cambrils en el curs que hi faig els dilluns a la tarda.

Abans però vull compartir un post que he descobert per a petits projectes i no me n'he pogut estar i m'hi he apuntat, així que us recomano que també ho feu, així que si cliqueu en la següent imatge us informareu!!


I aquí us ensenyo un dels meus projectes que he fet des de zero, un mussol la mar de simpàtic i que té unes butxaques a la part de davant per a poder-hi posar els comandaments a distància o els telèfons mobils o tot allò que se us ocurreixi.


L'últtim projecte acabat al Club Cosetes al curs de costua és una funda per la màquina de cosir, ja que les que van de sèrie solen ser de plàstic molt finet i duren poc, així que amb l'ajuda de la Isabel, totes les xiques del curs ens vam posar mans a l'obra i aquí podeu veure el meu resultat, la funda té una butxaca per guardar/transportar el pedal i per la part del darrere una butxaca simple per a posar-hi la llibreta dels apunts de costura.


També estic seguint el curs on-line de la Chita Lou, que amb els seus videos, les seves explicacions, els tutorials i el grup de facebook que s'ha montat també he estat capaç de cosir per exemple aquesta bossa tote bag reversible!! I estic la mar de contenta!


Un altre dia us ensenyaré els meus progressos amb el ganxet! Això si que no m'ho esperava!!

viernes, 18 de octubre de 2013

TRUITA D'ALBERGÍNIA

Mmm... Seguim amb receptes ultra mega ràpides i ultra mega senzilles i ultra mega bones... amb els productes que ens porten els nois de Hort a la Porta, avui una truiteta d'alberginies. Ja veureu que ràpida de fer i quin resultat, apta tant per un sopar ràpid com per fer-la a daus i posar-la en un aperitiu, un pica pica o inclos per prendre-la en un tupper si hem de dinar o sopar fora.

Els ingredients (2p):
  • albergínies
  • 3/4 ous
  • oli d'oliva
  • sal

La preparació:

En un primer moment netegem les albergíniesi les tallem a trocets i les passem per la paella amb un bon raig d'oli d'oliva i sal. Mentre es couen batem els ous i els tenim preparats en un bol amb una mica de profunditat. Quan l'albergínia estigui toveta l'afegim al bol on tenim els ous i ho remenem una mica. Aleshores és quan la posem en una paella, si ens agrada crueta, la posem a foc fort i tom i tom, i si per contrari ens agrada ben cuallada doncs la posem a la paella a foc fluixet també tom i tom però una estoneta més.

BON PROFIT!!



lunes, 14 de octubre de 2013

PATATES BRAVES

Mmmm.... feia moltíssims dies, per no dir mesos que no feiem patates braves casolanes... i mira ves per on el divendres passat ens en van venir ganes, i com que encara ens quedaven patates de la cistella de verdura i fruita que ens porten els nois d'Hort a la Porta, doncs no ens ho vam pensar dues vegades.

Al principi quan començavem a provar de fer aquesta salsa, en vam provar de diferents, i finalement ens vam quedar amb la que us explico avui, es lo més senzill que es pot fer i us ho recomano moooolt!!

Els ingredients:
  • patates
  • maionesa
  • ketxup
  • mostassa
  • sal

La preparació:

Pelem les patates i les tallem a daus no massa grans mentre posem al foc l'oli a calentar. Un cop estigui a punt hi posem les patates, el temps? el necessari fins que estiguin rosses. 

Mentrestant en un bol mesclem una part important de maionesa, una part de ketxup (que és el que li donarà el color, en funció de comho vulguem) i una puntenta de mostassa, molt poqueta, ja que només és necessàri perque li dongui aquell toc de picantor.

Quan les patates estan llestes les traiem i les escorrem de l'oli sobrant i li posem la salsa per sobre. S'han de servir inmediatament!! que no se us refredin.

BON PROFIT!!




jueves, 10 de octubre de 2013

CANALONS D'ESPINACS

Tenia moltes ganes de provar coses noves, resulta que jo i els espinacs no sóm gens amics tret de en cru amb les amanides, però un dia que vam sortir i vam dinar de menú, a l'escollir canalons de primer, n'hi havia dos de carn i un d'espinacs i la meva sorpresa va ser que em van agradar!! 

Aleshores vaig començar a mirar per internet tipus de receptes de canalons d'espinacs i agafant una mica d'aquí i una mica d'allà em vaig posar mans a l'obra i aquí teniu el resultat.

Els ingredients (18 uds):
  • 18 plaques de canalons
  • 500 grs d'espinacs nets i trocejats
  • 300 grs de gambes pelades
  • 2 alls
  • pinyons
  • 100 cc de crema de llet
  • sal, sucre
  • pebre negre
  • beixamel

La preparació:

Per a fer el farcit en primer lloc, es couen al vapor els espinacs durant 6-8 minuts, amb l'olla tapada, un cop fets, els escorrem i els reservem.

En una paella amb oli saltejem les gambes pelades que previament haurem trocejat i les reservarem. En la mateixa paella hi posarem els alls picats i un minutet després hi afegirem els espinacs ben escorreguts, salpebrats i també hi espolvorejarem una mica de sucre i ho deixem tot junt uns 8 minutets al foc.

Hi afegim els pinyons i les gambes que hem reservat, ho barrejem bé i hi afegim la crema de llet, es deixa coure durant 5 minuts i ho rectifiquem de sal. Posem tot el contingut de la paella en un escorredor i amb una cullera ho apretem perque els espinacs treguin el suc que puguin tenir, aquest suquet el guardarem per després.

Preparem les plaques, bé siguin les que es bullen tradicionalment o bé les que tenim en remull amb aigua calenta.

Preparem la beixamel, en aquest cas a la preparació tradicional hi afegirem el suquet que haura desprès la preparació del farcit.

S'estenen les plaques dels canalons a sobre d'un drap de cotó, es van farcint les plaques amb la massa d'espinacs, s'enrollen i es col·loquen en una safata en la que hi haurem posat una cullerada de la beixamel perfumada; un cop col·locats, es cobreixen amb la beixamel, formatge rallat i es gratinen al forn.

BON PROFIT!!!





lunes, 7 de octubre de 2013

LLOM AMB SALSA DE LLET AROMATITZADA

Feia uns dies que havia comprat una peça sencera de llom i com que no tenia clar com fer-la la vaig congelar. Ahir per fi em vaig decidir i el vaig descongelar així que vaig posar-me a buscar receptes i com que no n'he trobat cap que em fes el pes del tot (buscava una cosa diferent...) així que he fet una barreja de tot plegat a veure que us sembla, com sempre no és gaire complicada.

El que se'm va posar entre cella i cella és que un dels ingredients era llet evaporada i ja us puc dir que a Montbrió, on jo visc no en venen en lloc però sabia clarament el que buscava... em va fer una ràbia.... i com que s'ha convertit en un repte he començat a buscar per internet i he trobat un blog (www.esolercocina.blogspot.com) on explicaven com fer la llet evaporada de manera casolana, que us explico en una entrada a banda.

Ingredients (6pers):
  • 800 grs de llom en una peça sencera
  • 1 pot de llet evaporada
  • 50cc. de vi negre
  • 6-8 ametlles crues
  • 1 fulla de llorer
  • 2 escalunyes
  • sal i pebre negre
  • oli d'oliva
  • 1 pot de bolets
Preparació:
Es lliga la carn per tal que al coure no perdi la forma i es salpebra. En una olla s'hi posa una mica d'oli d'oliva i quan estigui calent es daura la carn per tots els costats i es reserva.

En el mateix oli es couen durant 3 o 4 min. les escalunyes ben picades, i afegim la llet evaporada, la fulla de llorer, el vi, les ametlles trocejades i hi afegim la carn. Es cou tot plegat durant 35 min.

Aleshores traurem la carn i la deixarem temperar, es tritura tota la salsa per tal que aquesta quedi ben fineta i si es necessari la reduim una mica perque espesseixi. En aquest moment hi afegirem els bolets i deixarem que facin un xup xup (jo utilitzo pots de bolets petits així que triguen molt poc a fer-se). Es talla la carn a talls fins i es posa amb la salsa per servir.

BON PROFIT!!

LLET EVAPORADA

Com he explicat en alguna entrada, he necessitat per una recepta un pot de llet evaporada i ohhhh... a Montbrió no en venen!! Aquell tipic pot de llet Ideal de Nestlé... totalment incapaç de trobar-ne al poble... així que com que sóc molt tossuda m'he posat a rebuscar per internet i he trobat com fer-la de manera casolana en un blog (esolercocina.blogspot.com) on l'Eduardo ens ho explica fantàsticament i no m'ho he pensat dues vegades i m'he posat mans a l'obra...

Hem de tenir en compte unes quantes coses com ara saber que 1 llauna de llet evaporada, es tracta d'una llet sencera concentrada a la qual se li ha reduït al 60% d'humitat, és a dir, d'un litre de llet sencera se n'obtenen 400cc de llet evaporada (que és aproximadament 1 llauna).

Segons explica l'Eduardo hi ha dues alternatives per obtenir la llet sencera concentrada. La primera és treure l'aigua a la llet i la segona és afegir sòlids a la mateixa. Des del punt de vista pràctic i pensant en el destí final de la llet jo vaig optar per la primera. Així que:

Colocarem un litre de llet sencera en una olla amb la boca ample, això és important per tenir una bona supefície d'evaporació, i això també permet fer.ho en un menor temps. Es posa al foc directament fins que trenqui a bullir, aleshores abaixarem el foc (si teniu foc de flama necessitariem col·locar-hi un difusor de calor) i s'ha d'anar remenant a estonetes amb una cullera de fusta per evitar que s'hi formi nata.




Aquest procés de concentració dura entre una hora i una hora i mitja aproximadament. Al cap d'aquest temps s'obtenen 400cc d'un líquidmés espès i amb una coloració una mica més fosca que la original.


Al fer-ho a casa és una mica difícil evitae els sediments i la coagulació d'algunes proteïnes, ja que no tenim els mecanismes de la indústria, per intentar solucionar aquest tema el que se m'acud és passar el líquid per un colador abans d'utilitzar el producte. Així que s'obté un líquid més espès que la llet.




martes, 1 de octubre de 2013

POLLASTRE AMB SALSA

Avui us porto una recepta molt sencilla i a la vegada molt resultona, és a dir, tant serveix per un dia de cada dia en el que tinguem una mica de temps per dedicar a la cuina com també per un dia de celebració. Aquest pollastre amb salsa ja em direu que us sembla.

Els ingredients:

  • 1 pollastre (tallat a octaus)
  • 1 ceba gran
  • 1 pastanaga gran
  • 2 alls
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 tomàquets
  • 1/2 got de vi blanc
  • sal, pebre i oli
La preparació:
En una casssola amb un bon raig d'oli fem els troços de pollastre (previament salpebrats) fins que estiguin rossets i els reservem. En el matieix oli, hi posarem la ceba que en primer lloc haurem  picat ben fineta, quan estigui a mig fer afegirem els alls, la pastanaga a troços i el pebrot vermell i ho courem tot uns minutets fins que vegem que està fet, serà aleshores quan hi afegirem el tomàquet que previament haurem rallat. Passats uns minutets quan el tomàquet estigui fet hi posarem el vi blanc i deixarem que tot plegat redueixi i l'alcohol s'evapori. Ho rectificarem de sal.

Passarem la salsa pel turmix i si ho creiem convenient pel colador xinès (jo en aquest cas no ho he fet). Tornarem a posar la salsa a la cassola i hi afegirem els trocets de pollastre que haviem reservat, els farem fer un xup xup a tot plegat perque agafi temperatura i ja ho podem emplatar i servir. Ahh!! i no us oblideu del pa, que aquesta és una d'aquelles receptes per sucar-hi pa!!


BON PROFIT!!